Soorten duurzaam glas

duurzaam glas soorten
Bij de meeste renovaties wordt er door de huiseigenaren gekeken naar verschillende manieren om de waarde van het huis te verhogen. Eén van de beste manieren om dit te doen is door kwalitatieve aanpassingen in huis te doen, waarbij gelet wordt op de duurzaamheid. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld de vloer te isoleren, maar kan ook gedaan worden door veel en goed glas in het huis te plaatsen. Glas is tenslotte al jarenlang onderdeel van onze huizen en vooral op het gebied van duurzaamheid heeft glas een grote rol gespeeld. De overstap van enkel naar dubbel glas heeft toen al voor veel huiseigenaren grote bedragen met geld bespaard, en dubbel glas is nog steeds in gebruik in de meerderheid van de woningen. Inmiddels zijn er al meer geavanceerde versies van het ouderwetse dubbel glas op de markt gekomen, in dit artikel gaan wij ze doornemen met u.

Standaard dubbel glas

Dit is wat je in de meeste woningen tegen zult komen, twee glasplaten met een ruimte van vijftien millimeter met lucht. Door de randen met kit dicht te houden isoleert het raam redelijk goed en doet het zowel in de zomer als in de winter haar werk.

HR glas/HR+ glas

Dit bestaat uit een dubbele glas laag met een coating. De voornaamste werking van deze coating is om warmte te reflecteren, dit is uiteraard goed in de zomer wanneer de temperaturen oplopen. HR Glas was de eerste versie van dit type glas, echter deze is inmiddels vervangen door het HR+ glas. Het voornaamste verschil tussen deze twee zit hem in de coating, de coating van HR+ glas is een stuk beter en houdt de warme effectiever buiten. De twee ramen zijn overigens opgevuld met lucht.

HR++ glas

De volgende stap na HR+ glas is uiteraard HR++, dit is een wederom verbeterde versie van HR+ glas, alleen is het niet als vervanger op de markt gekomen maar als upgrade. De warmte reflecterende coating is bij dit type glas hetzelfde als bij haar voorganger, het verschil zit hem vooral in de opvulling van de twee ramen. De ramen zijn opgevuld met argon, dit is een type gas wat uitstekend isoleert waardoor het zijn werk bijzonder goed doet. Het is zelfs mogelijk voor deze ramen om aan de buitenkant te beslaan.

HR+++ glas

De laatste en grootste stap is, zoals u al verwacht, HR+++ glas. Dit glas krijgt er nog een extra laagje glas bij waardoor het hele raam uiteraard wel een stuk zwaarder, dikker en duurder wordt. Het doet zijn werk wel uitstekend en kan qua isolatie zelfs op tegen een geïsoleerde buitenmuur, dat is toch niet verkeerd en als u op zoek bent naar de beste isolatie is dit wat u zoekt.

De verschillende typen HR glas zijn natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Veel mensen zullen nooit ervoor kiezen om bijvoorbeeld glas van vier centimeter dik te plaatsen (HR+++), maar mocht u er het geld voor hebben en er wel voor kiezen kan dit u wel een flink bedrag besparen. Zelfs de eerste varianten van het HR glas zijn al een duidelijke verbetering ten opzichte van het standaard dubbel glas.

Schakel een glaszetter in

Heeft u een keuze kunnen maken voor een bepaalde glassoort? Bestel deze dan bij een glaszetter bij u uit de buurt. Glaszetter Lunzen is landelijk operatief en heeft altijd HR++ glas op voorraad. Kijk voor meer informatie op de website van Lunzen.nl.