Glas plaatsen met een verreiker

glas plaatsen verreiker
Wanneer het nodig is om een groot stuk glas te plaatsen kan het lastig zijn om ervoor te zorgen dat dit op een veilige manier gebeurt. Zowel voor degenen die het glas moeten plaatsen als voor de eigenaar van het glas is het belangrijk dat dit zo secuur en toch efficiënt mogelijk gebeurt. Er zijn verschillende manieren om dit te doen maar de meest voorkomende manier is toch wel het plaatsen van glas met een verreiker, maar wat is een verreiker precies en is het mogelijk voor u om gebruik te maken ervan?

Een verreiker

Verreikers zijn er in alle soorten en maten en zijn daardoor voor veel verschillende klussen inzetbaar. Zo ziet u bijvoorbeeld vaak genoeg de verreikers met een plateau erop, dit plateau zorgt ervoor dat vakmannen hun werk op hoogtes kunnen doen die anders levensgevaarlijk zouden zijn. Ook ziet u veel verreikers met bijvoorbeeld een schep aan het einde van de arm, of een steekwagen. Oftewel verreikers zijn bij veel klussen tegenwoordig onmisbaar en zorgen ervoor dat de vakmannen hun werk een stuk makkelijker kunnen doen.

Glas plaatsen met een verreiker

Wanneer het aankomt op glas plaatsen kan een verreiker op meerdere manieren ingezet worden, zo is het bijvoorbeeld mogelijk wanneer een ruit bijzonder hoog zit, maar makkelijk te hanteren is om de verreiker als lift te gebruiken en zo veilig te werk te gaan. Wanneer er een bijzonder grote ruit geplaatst moet worden is het ook mogelijk om een verreiker in te zetten. In zo’n geval zal de arm waarschijnlijk uitgerust worden met enkele sterke zuignappen, die de grote ruit op haar plaats houden. Wanneer de verreiker de ruit op haar plaats houdt is het mogelijk voor de vakmannen om de ruit goed vast te maken in het kozijn.

Zelf aan de slag met een verreiker

Het is mogelijk om verschillende soorten verreikers te huren bij verhuurders. De prijs voor deze verreikers is bijna altijd op aanvraag, dit omdat het vaak afhangt van het type werk, type arm en lengte van de huurperiode waardoor de prijs beïnvloedt kan worden. Wel is het goed om in gedachten te hebben dat voor het rijden op de openbare weg u een T-rijbewijs nodig hebt, en dus niet iedereen zomaar de weg op mag met een verreiker. Wanneer u te werk gaat met een dergelijke machine is het belangrijk om alle veiligheidsvoorschriften nauwkeurig te volgen, het zijn grote machines die veel schade aan kunnen richten. Let daarom altijd goed op wat er verteld wordt en zorg ervoor dat u veiligheid altijd voorop stelt. Daarnaast is het niet overal mogelijk om een verreiker te gebruiken, de afmetingen van de machine zelf kunnen ervoor zorgen dat het al lastig wordt om het zelf te doen. Bij twijfel laat dit soort klusjes altijd oplossen door glaszetter Jan de Weg, wanneer u het zelf doet is de kans op schade uiteraard groter en is er niemand om de schuld te geven behalve uzelf.