Hierom moet je een gevelreiniging overwegen

Gevelreiniging overwegen

Gevels van huizen worden vaak snel vuil en beschadigen ook sneller dan de rest van het huis. Dit komt omdat gevels erg afhankelijk zijn van weersinvloeden. Voor sommige woningen ziet het er mooi uit om een verouderde gevel te hebben, maar dit heeft ook een nadelige kant. Het zorgt namelijk voor een slechter binnenklimaat van je woning.

Op deze pagina vertellen we je hoe gevels vuil worden en wat de voordelen zijn van gevelreiniging. Lees dus snel verder!

Zo worden gevels vuil

Om de nadelige effecten van vervuilde gevels te voorkomen moeten deze dus gereinigd worden, maar wat voorvuil komt er dan op de gevels?

Er zijn drie oorzaken die ervoor zorgen dat een gevel vuil wordt:

  1. vervuiling vanuit de omgeving zoals schimmel of luchtvervuiling
  2. vervuiling die zelf is aangebracht zoals graffiti
  3. de afzetting van bouwmaterialen die oplossen

 
Als de gevel vuil wordt is dit vaak niet direct zichtbaar. Je ziet vaak pas na enkele jaren dat een gevel echt vuil aan het worden is. Daarnaast maakt het ook uit, uit welk materiaal je gevel bestaat. Zo is een gevel van ruw hout moeilijker schoon te houden dan een gevel die van glad beton gemaakt is.

De voordelen van gevelreiniging

Je weet nu hoe gevels vuil worden en waarom het belangrijk is om de gevels regelmatig te laten reinigen. Er zijn ook nog andere voordelen die een gereinigde gevel met zich meebrengt.

Dit zijn:

  • De waarde van je woning stijgt of word zelfs verhoogt
  • Door een regelmatig de gevel schoon te maken bespaar je op energiekosten, er is namelijk een betere isolatie
  • Je huis ziet er weer fris een opgeschoond uit
  • Slijtage en schade wordt voorkomen
  • Je voorkomt dat je gevel een bron van bacteriĆ«n wordt

 
Wil je meer weten over gevelreiniging en heb je tips nodig over hoe je je gevel het beste kan onderhouden? Neem een kijkje op https://www.bouwenwonen.net/artikel/Tips-om-je-gevel-te-onderhouden/47452.